dissabte, 17 de maig de 2008

Rock en Viu # 38 - SCORPIONS [ 19 / 5 / 2008 ]

A 8è d'E.G.B. vaig començar a interessar-me activament per la música. I en aquella classe, de cop i volta, varen començar a córrer discos de rock dur i heavy metal.

Però n'hi havia alguns que no vam arribar a veure mai, però ja ens els anunciaven mítics: un company de classe sempre ens amenaçava: "quan vinguis a casa et posaré un disc dels Scorpions i sortiràs corrent!".

Quan el sentia, jo sempre fantasejava amb la portada: com deuria ser aquell vinil del qual aquell company parlava amb tanta avidesa?
Doncs bé, no sé si vaig esbrinar concretament quin disc dels Scorpions era el que tenia, però aquella era l'època del World Wide Live, el directe que va seguir a la publicació de Love at first sting i, encara abans, del mític Blackout, un dels discs que foren banda sonora del viatge de fi de curs d'aquell any, una de les nostres primeres etapes de llibertat juvenil.

Al ReV anirem un poc més enrere per escoltar un altre dels grans moments de la banda. En aquest cas es tracta de l'empremta que la banda del fibló va deixar al seu pas pel Japó l'any 1978: Tokyo tapes.

El so del rock dels anys setanta es mescla amb una certa dolçor glam en aquest clàssic de la discografia d'aquesta banda alemanya.

Deixeu-vos endur pels escorpins i re-descobriu una de les seves etapes més autèntiques.
Salut i roquenrol,
O.C.