dijous, 31 de gener del 2008

Rock en Viu # 29 - THE CULT [ 4 de Febrer de 2008 ]
















Culte a una flor salvatge.


I és que els Cult rodaran i rodaran i els quedarà la lacra (positiva o no) de ser recordats per un disc, "Electric", i una cançó d'aquest disc: "Wild flower" (flor salvatge).

Però els Cult varen ser molt, abans d' "Electric", i han estat molt, després d' "Electric".















En tastarem un poc, d'abans i després, amb un concert a Boston l'any 2001, en una gira en què comptàven amb el bateria dels Guns'n'Roses, Matt Sorum. Més informació d'aquest concert i de la resta de participants, aquí.

Salut i roquenrol.
O.C.

dissabte, 26 de gener del 2008

Rock en Viu # 28 - DEEP PURPLE (II) [ 28 de Gener de 2008 ]

No vols porpra? Dues tasses !

Doncs sí, no podia ser de posar el "Made in Japan" i acabar amb la sensació de coitus interruptus! Temes molt llargs dels quals només en vàrem poder escoltar 5, i 5 més que deixàvem fora.

Doncs no, no podia ser així.

O sigui, que dilluns vinent, acabarem d'escoltar aquesta joia feta a la terra del sol naixent.

Salut i roquenrol.
O.C.

dijous, 17 de gener del 2008

Rock en Viu # 27 - DEEP PURPLE (I) [ 21 de Gener de 2008 ]

Porpra Profunda feta al Japó

Podríem escoltar mil altres coses dels Deep Purple però, perquè? Perquè si aquest disc va marcar un època, va marcar un bon piló de gent. És el buc insígnia de Deep Purple. És, per a molts, el buc insígnia de tota una època, d'una generació. Escoltant aquest llarga durada no pots evitar transportar-te a una altra època. Perquè? Doncs, senzillament perquè no sona a la nostra.

Ens trobem a principis dels anys '70, concretament l'any 1972 i els Stones acaben de finalitzar una de les seves millors gires pels EUA després de publicar una de les seves obres magnes, "Exile on Main St."; apareixia el "Black Sabbath, Vol. 4", l'Elvis encara era ben viu i treia "Burning love"; els Yes donaven llum a "Close to the Edge"; "Harvest" de Neil Young; Jethro Tull amb "Living in the past" i "Thick as a Brick"; Lou Reed editava el seu disc homònim amb què iniciava la seva carrera en solitari i el mateix any feia "Transformer" que ja el va deixar dalt de tot; "Pictures at an Exhibition" d'Emerson, Lake & Palmer; "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars" de David Bowie,... i un llarg etcètera.

Amb aquestes referències ja coneixeu el context dels Purple al cim de la seva carrera. El context de la gravació del "Made in Japan".












Salut i roquenrol,
O.C.

divendres, 11 de gener del 2008

Rock en Viu # 26 - KINGS OF LEON [ 14 de Gener de 2008 ]

Aquesta imatge és del primer cop que els Kings of Leon passaven per Barcelona, per la sala Apolo, l'any 2003 (en podeu veure més imatges aquí). Jo hi vaig ser, així com en la seva segona visita. 45 i 90 minuts respectivament per a cada actuació (en la primera vam quedar especialment decebuts per la durada pel fet que ells ja eren caps del cartell). Però van ser unes fantàstiques estones d'energia concentrada les que oferien en els seus inicis.

Pel que he pogut escoltar dels seus darrers directes les seves grans cançons continuen funcionant perfectament, però les noves composicions ensucren el repertori que respon ja a tota la seva discografia. I és que no he parlat encara amb ningú que em digui que li agraden els KOL i a qui alhora li hagi agradat el seu darrer treball...

Bé, vatros podreu també opinar perquè el concert que escoltarem al ReV serà calentó, calentó del 2007, en la gira de presentació d'aquest darrer disc, "Because of the times".

Salut i roquenrol.
O.C.

dimecres, 2 de gener del 2008

Rock en Viu # 25 - GARY MOORE [ 7 de Gener de 2008 ]

El Rock en Viu torna per començar ben fort el 2008.

Un enorme guitarrista que es féu àmpliament famós quan es va dedicar al blues, tot i que la seva trajectòria va estar lligada des dels seus inicis al rock dur i a la seva admiració pels Thin Lizzy de Phil Lynott.

N'escoltarem un directe oficial sense desperdici: "Rockin' Every Night - Live in Japan".

Què "moore" voleu?!?!?

Salut i roquenrol.
O.C.