dijous, 17 de gener del 2008

Rock en Viu # 27 - DEEP PURPLE (I) [ 21 de Gener de 2008 ]

Porpra Profunda feta al Japó

Podríem escoltar mil altres coses dels Deep Purple però, perquè? Perquè si aquest disc va marcar un època, va marcar un bon piló de gent. És el buc insígnia de Deep Purple. És, per a molts, el buc insígnia de tota una època, d'una generació. Escoltant aquest llarga durada no pots evitar transportar-te a una altra època. Perquè? Doncs, senzillament perquè no sona a la nostra.

Ens trobem a principis dels anys '70, concretament l'any 1972 i els Stones acaben de finalitzar una de les seves millors gires pels EUA després de publicar una de les seves obres magnes, "Exile on Main St."; apareixia el "Black Sabbath, Vol. 4", l'Elvis encara era ben viu i treia "Burning love"; els Yes donaven llum a "Close to the Edge"; "Harvest" de Neil Young; Jethro Tull amb "Living in the past" i "Thick as a Brick"; Lou Reed editava el seu disc homònim amb què iniciava la seva carrera en solitari i el mateix any feia "Transformer" que ja el va deixar dalt de tot; "Pictures at an Exhibition" d'Emerson, Lake & Palmer; "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars" de David Bowie,... i un llarg etcètera.

Amb aquestes referències ja coneixeu el context dels Purple al cim de la seva carrera. El context de la gravació del "Made in Japan".












Salut i roquenrol,
O.C.