dijous, 28 de febrer de 2008

Rock en Viu # 33 - NEIL YOUNG & CRAZY HORSE [ 3 de Març de 2008 ]


Nil el jove i els cavalls embogits

El mestre Young vindrà a Taradell amb els seus cavalls per oferir-nos una mostra rock rural americà ple d'elec
tricitat estàtica.

Escoltarem fragments del seu disc en directe "Weld", gravat durant la seva gira americana de 1991.

Traieu-vos el barret (o poseu-vos-el !) en presència del senyor Young i la seva inseparable Les Paul i el seu pont Bigsby! Els Crazy Horse us ajudaran a no caure del cavall.


Salut i roquenrol
O.C.

divendres, 22 de febrer de 2008

Rock en Viu # 32 - SOUNDGARDEN [ 25 de Febrer de 2008 ]

El jardí del so

La banda de Chris Cornell serà la convidada al proper Rock en Viu. Un dels noms de referència d'entre la fornada grunge de Seattle de l'inici dels '90.

N'escoltarem un concert emmarcat dins la segona edició del festival Lollapalooza, festival en què compartien el cartell principal amb gent com Red Hot Chili Peppers, Ministry, Ice Cube, The Jesus and Mary Chain i Pearl Jam.

Precisament l'Eddie Vedder de Pearl Jam fa segones veus a la cançó "Outshined" d'aquest concert. Aquest document també existeix en vídeo. Aquí us el deixo.

SOUNDGARDEN 22/7/1992, live @ Lollapalooza, Outshined (amb Eddie Vedder)


Salut i roquenrol
O.C.

dijous, 14 de febrer de 2008

Rock en Viu # 31 - THE ROLLING STONES [ 18 de Febrer de 2008 ]

Negre i blau

**Edit: el programa no es va poder gravar per oferir-lo en podcast; com a alternativa, he trobat una cosa interessant: des d'aquest enllaç us podeu descarregar exactament la gravació oferta al programa **

Els Stones ens tornen a visitar a Can Costa i Font, aquest cop amb el Black'n'blue sota el braç, per oferir-nos un concert a Frankfurt l'any 1976.
Un so esplèndid per un concert del qual només en tenim un fragment, però suficient per omplir el Rock en Viu del proper dilluns.

Època de canvis per als Stones: nous sons a les guitarres, en la línia de les innovacions que s'aprecien al disc "It's only r'n'r"; substitució de guitarrista amb un Ronnie Wood que ja començava a trobar-s'hi bé en la seva segona ronda amb els Stones, després del TOTAs de l'any anterior; incorporaven un teclista mediàtic amb Billy Preston (rotllo Laporta/Ronaldinho) i el percussionista Ollie Brown (instrument inèdit als directes dels Stones fins aquell moment si exceptuem el concert a Hyde Park i el R'n'r Circus); i un Jagger influit per les modes femenines i amb una actitud pre-punk que esclataria en la gira posterior l'any 1978.

Una mostra en vídeo: "Hey Negrita", París, 1976


En tot cas un gran tour amb uns Keith Richards i Charlie Watts especialment esplèndids.

I si no us agrada, cinc pedres.

Salut i roquenrol.
O.C.

Rock en Viu # 30 - TESLA [ 11 de Febrer de 2008 ]

Te(s)la marinera!!!

Aquest dilluns van passar pel programa els inspiradors dels Unplugged de la MTV i que duen un nom molt important per aquest programa i per a tots els altres d'aquesta i de totes les ràdios existents; el nom del més que probable inventor de la ràdio, o descobridor d'aquesta forma de comunicació: TESLA.

Li hagués agradat el hard-rock al senyor Nikola Tesla si hagués viscut als nostres dies? En tot cas segur que s'hagués posat content de saber que algú capaç de moure grans quantitats de gent duia el seu cognom arreu.

Els Tesla ens van animar la vesprada com ho van fer el passat novembre a la sala Apolo de Barcelona:

(Tesla, "Comin' atcha live", Bcn 2007)


I aquí us en deixo algunes fotos.

Salut i roquenrol.
O.C.